Spellen met een bijzondere distributie hebben veel invloed op de uitslag van een wedstrijd. Wanneer volg je na een prŽmptieve opening? Volgens de experts met tenminste een 6-kaart en ongeveer openingskracht. De bedoeling is dan, dat de partner met een 3-kaart steun en een punt of 11 de manche biedt. Het advies is om met minder dan openingskracht niet te volgen, want als de partner openingskracht heeft dan laat hij zich nog wel horen. Je moet er verder rekening mee houden, dat met een preŽmptieve opening vůůr je de plaatjes meestal achter je zitten. Je hand is dus een stuk beter met een Aas dan met een Heer.

Ook met een "stevige" 5-kaart en wat overwaarde kun je volgen. Meer dan 17 punten wordt wat veel voor een volgbod. Dan is het beter te doubleren met de boodschap: "ik heb een dikke opening en steun in de ongeboden kleuren." Het maakt wel uit of je in de vierde hand zit. In de vierde hand zit jouw kwetsbare honneur in een gunstige positie. Bovendien heeft de partner van de preŽmptieve openaar gepast en dus heeft je partner ook wel iets. Op een volgbod in de vierde hand moet de partner wat voorzichtig reageren. Hij heeft 3 topslagen nodig om op te hogen. Als je echter in de vierde hand aan twee topkaarten in de dummy voldoende hebt bied dan meteen de manche. Met een solide 7-kaart en ongeveer 8 slagen spring je in de tweede hand na een preŽmptieve opening direct naar de manche. Als de partner na jouw volgbod een nieuwe kleur biedt, dan geeft hij daarmee een eigen kleur aan (forcing), behalve als de partner een sprongvolgbod heeft gedaan. Dan is het noemen van een nieuwe kleur controle.

3-SA volgen na een preŽmptieve opening...
Dat ligt heel erg aan de verdeling. Als je bijvoorbeeld zelf een lange kaart hebt en je bent kort in de kleur van de openaar en de partner van de preŽmptieve openaar heeft niet verhoogd, dan mag je aannemen dat je partner wel wat heeft in de kleur van de openaar en ook wat punten. Een vaste regel voor een 3-SA volgbieding na een preŽmptieve opening is niet te geven.

Een volgbod op 4-hoogte in de lage kleuren is conventioneel. Het geeft een 5-kaart in de geboden kleur aan en een 5-kaart in de niet geboden hoge kleur. Het bod belooft een sterke hand met ongeveer 4 verliezers.
Prťemptief bieden...